Sabtu, 22 April 2017

Final Exam DKM

Image result for final exam



Assalamualaikum dan selamat pagi

Berhabuk rsanya blog ni.. lama sgt xupdte.. last  updte pon masa bulan Jun 2016.. lama kan..
Maklumlah sibuk focus pada belajar, pastu xde msa nak updte blog.. xmaw ckap panjang just nak kongsikan pengalaman jaa. FINAL EXAM DKM(yang mana taw 2 taw la)

Final Exam ni  berlangsung selama 3 hari. Berlangsung?? Mcam xkena ja.. xpa janji paham. Back to story. Selama 3 hari start 19,20 dan 21 hb April 2017. Takut? Seram? Semua perasaan ada la. Hari sebelum nak exam 2, mmg tidor xcukup, pikir projek akhir lagi.. memang pening kepala. Semua yang ambik final exam mesti penah lalui punya. Kan.

Hari pertama 19 hb April 2017
Pada tarikh 19 hb, ada 2 jenis exam amali dan teori. Haa Pegawai Penilai Luaran (PPL), firte time jadi PPL kat kolej kami ni (lecture yang cakap). Kita pon xtaw cara PPL ni macam mna. Ok. Dipendekkan cerita,di dalam dewan exam, PPL ada pesan :

‘sapa yang bawak telefon sila letak di hadapan dan pastikan mode silent. Kalaw saya dngar bunyi telefon, saya campak luar!!’ (nada tegas)

Semua dah cuak dah. Takut kan. Haha.. selesai sudah exam teori, amali plak PPL masok makmal. Benda yang sma jugak ckap.

‘sapa yang bawak telefon sila letak di hadapan dan pastikan mode silent. Kalaw saya dngar bunyi telefon, saya campak luar!!’ (nada tegas)

Bila dah abis amali tu. PPL ada bgithu
‘teori kamu semua hnya setngah ja yg lulus lagi 12 orang gagal dan amali disebabkan kaan kamu yg lagi 2 orang buat amali melebihi masa sy gagalkan kamu semua’

Im okay.. haha.. muka ja nmpk ok.. dalam hati ni siapa thu.. sedih wey.. pepatah ada mngatakan ‘gagal sekali bukan gagal segalanya’.. Masok ke dgn situasi asib ni?? Haha.. Kita teruskan pejuangan ni sampai ke titisan darah terakhir.. selesai sudah HARI PERTAMA. Ok.hari sterusnya nnti sambung lagi ya . Good bye

*sediakan gula-gula untuk hilangkan rasa gelabah/cuak 2